Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Overlegscheiding & Collaborative Practice

De overlegscheiding of de Collaborative Divorce is een waardevolle variant van mediaton. Het belangrijke verschil met mediaton is dat ieder van de partners wordt bijgestaan door zijn eigen advocaat, die tevens mediator is. De advocaten letten ook op het belang van de andere partner en gebruiken hun mediaton skills. Op die wijze wordt de balans tijdens de besprekingen gewaarborgd en kunnen verschillen in kennis of emoties beter begeleid worden.

Een ander belangrijk verschil met mediation is dat het traject van de overlegscheiding uitgaat van de multidisciplinaire aanpak. De cliënten stellen samen met hun advocaten een team samen dat hen begeleidt bij het vinden van een goede en creatieve oplossing. Een coach, met een psychologische achtergrond, begeleidt het traject en het team kan versterkt worden met andere deskundigen zoals een kinder-of een financieel deskundige.

Net als bij mediaton is het traject erop gericht om zonder tussenkomst van de rechter de gevolgen van de echtscheiding te regelen. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er minderjarige kinderen zijn wordt daarnaast met ondersteuning van de coach een ouderschapsplan opgesteld. De toekomst van de partners en de kinderen staat centraal. De methode van overlegscheiding geeft dikwijls de beste garantie voor een duurzame oplossing. Beide partners zijn immers uitgebreid voorgelicht en ondersteund tijdens het traject zodat zij goed ingelicht weloverwogen beslissingen kunnen nemen.