Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Huwelijkse Voorwaarden & Gemeenschap van Goederen

Bij de aanvang van een relatie of huwelijk staan de meeste mensen onvoldoende stil bij de financiële consequenties. Vaak gaan partners zonder samenlevingsovereenkomst samenwonen, trouwen zij in gemeenschap van goederen, zonder hier goed bij stil te staan of trouwen zij op huwelijkse voorwaarden,  zonder zich van de inhoud van deze voorwaarden bewust te zijn. Partners zijn zich bovendien vaak niet bewust van de vermogensrechtelijke gevolgen van hun handelen tijdens een relatie. Deze worden pas zichtbaar bij het beëindigen ervan door (echt-)scheiding of overlijden. Tijdens een (echt-)scheiding wordt door (één van) de partners de basis voor een nieuwe toekomst gelegd. Om financieel én emotioneel een stabiele basis voor de toekomst te creëren is goede juridische bijstand onmisbaar. Daarbij is van belang dat eerst alle stukken verzameld worden. Hieronder een overzicht van de stukken die nodig zijn.

Maak een bewuste keuze bij aanvang

Verder adviseren en begeleiden wij niet alleen in geval van (echt-)scheiding, maar helpen wij partners ook bij aanvang van de relatie om een bewuste keuze voor een (huwelijks-) vermogensregime te maken. Dat wordt ook wel voorhuwelijkse (premarital) mediation genoemd. Met behulp van mediationtechnieken zijn wij uitstekend in staat om over samenlevingsovereenkomsten of huwelijkse voorwaarden te adviseren. Als zich tijdens de relatie veranderingen voordoen adviseren wij partners of het gekozen (huwelijks-) vermogensregime nog steeds passend is.