Alimentatie

Na een echtscheiding blijft de verplichting bestaan om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Die zorgplicht kan ertoe leiden dat de ex-echtgenoot aan de ander alimentatie moet betalen (partneralimentatie). Als er kinderen zijn, blijven de ouders ook na de (echt-)scheiding verantwoordelijk voor de kosten van levensonderhoud van hun kinderen. Om die reden moet aan de verzorgende ouder vaak kinderalimentatie worden betaald.

Berekeningen

De hoogte en de duur van de alimentatieverplichting verschilt per persoon. De 'kale' cijfers zeggen daarbij niet alles, zeker niet wanneer er een onderneming in het spel is. Juist in die gevallen moet een advocaat de jaarrekeningen en bedrijfsstructuur van een onderneming goed kunnen doorgronden. Wij beschikken over de specialistische kennis die hiervoor is vereist en kunnen (fiscale) alimentatieberekeningen maken.

Wijziging van omstandigheden

Toekomstige wijzigingen van omstandigheden, denk aan een nieuwe baan, een nieuwe partner of een verhuizing, kunnen betekenen dat de alimentatie gewijzigd dient te worden. Wij kunnen voor u beoordelen of een wijzigingsverzoek kans van slagen heeft.

U kunt hieronder een overzicht downloaden van alle gegevens die wij nodig hebben om u te kunnen adviseren over de hoogte van eventuele partner- en kinderalimentatie.

“Graag wil ik je bedanken voor je inzet, hulp en adviezen in mijn zaak. Regelmatig ben ik blij, en jou dankbaar, dat ik een ruime omgangsregeling heb en een goede, positieve relatie met mijn dochter.”