Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Alimentatie

Na een echtscheiding blijft de verplichting bestaan om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Die zorgplicht kan ertoe leiden dat de ex-echtgenoot aan de ander alimentatie moet betalen (partneralimentatie). Als er kinderen zijn, blijven de ouders ook na de (echt-)scheiding verantwoordelijk voor de kosten van levensonderhoud van hun kinderen. Om die reden moet aan de verzorgende ouder vaak kinderalimentatie worden betaald.

Berekeningen

De hoogte en de duur van de alimentatieverplichting verschilt per persoon. De 'kale' cijfers zeggen daarbij niet alles, zeker niet wanneer er een onderneming in het spel is. Juist in die gevallen moet een advocaat de jaarrekeningen en bedrijfsstructuur van een onderneming goed kunnen doorgronden. Wij beschikken over de specialistische kennis die hiervoor is vereist en kunnen (fiscale) alimentatieberekeningen maken.

Wijziging van omstandigheden

Toekomstige wijzigingen van omstandigheden, denk aan een nieuwe baan, een nieuwe partner of een verhuizing, kunnen betekenen dat de alimentatie gewijzigd dient te worden. Wij kunnen voor u beoordelen of een wijzigingsverzoek kans van slagen heeft.

U kunt hieronder een overzicht downloaden van alle gegevens die wij nodig hebben om u te kunnen adviseren over de hoogte van eventuele partner- en kinderalimentatie.