Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Blog

Wat is de rol van de mediator bij een (echt)scheiding?

Wat is de rol van de mediator bij een (echt)scheiding?

De verbreking van de relatie met uw partner (waarmee u bent gehuwd of mee samenwoont) luidt voor velen een emotionele periode in, al helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Het is een turbulente tijd waarin ook nog eens belangrijke beslissingen moeten worden genomen over bijvoorbeeld de toekomstige huisvesting en de zorgregeling voor de kinderen.

 

De advocaat scheidingsmediator begeleidt de scheidende partners in dit traject door met hen aan tafel te zitten en samen met hen te zoeken naar de meest bevredigende oplossingen voor de kwesties die geregeld moeten worden. De advocaat scheidingsmediator legt de gemaakte afspraken vast en, indien nodig, wikkelt de procedure af. Daarbij neemt de advocaat scheidingsmediator een neutrale rol in en geeft waar nodig ook juridische informatie.

 

Hetgeen tijdens de mediation wordt verteld, is vertrouwelijk en kan dus niet door de scheidende partners tegen elkaar gebruikt worden mocht de mediation onverhoopt niet slagen.

 

De ervaring leert dat indien de ex partners samen met elkaar tot een regeling kunnen komen, deze duurzamer is en beter wordt nagekomen dan in het geval de rechter knopen heeft moeten doorhakken. Ook is een mediationtraject goedkoper dan een procedure voor de rechter.

Mocht u nog vragen hebben over het verloop van een mediation, neem dan contact met ons op.

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: