Blog

Twee vragen aan Edith van Ruitenbeek-de Bekker

Twee vragen aan Edith van Ruitenbeek-de Bekker

Wij gaan de komende tijd de advocaten van ons kantoor aan u voorstellen. Zo nu en dan laten we een kantoorgenoot iets over zichzelf vertellen. Vandaag is het de beurt aan Edith van Ruitenbeek-de Bekker.

Wat vind jij het meest belangrijk in je werk?

Wat ik belangrijk vind in mijn werk als advocaat en mediator is de uitdaging om het verschil te maken met hoofd en hart, opdat cliënten met juridisch probleem verder kunnen met hun leven. Met name in familierecht is een zaak winnen fijn, maar een win/win situatie weten te bewerkstelligen vaak beter. Dit laatste uitdragen in diverse gremia en publicaties hoort daar bij.

Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om te werken in een kantoorsfeer van teamgeest en met jeu.  Het vak van advocaat en mediator is immers spannend en uitdagend, maar niet eenvoudig en soms stressvol, zeker in het familierecht waar cliënten en/of hun kinderen soms in schrijnende of bedreigende situaties komen te verkeren, zodat collegiaal overleg en humor op de werkvloer heel belangrijk is. Iets waar ik me ook graag voor inzet als partner van het kantoor.

Wat is je favoriete vakantieland en waarom?

Frankrijk, sans doute, omdat het altijd ook beetje als thuis voelt. Ik heb er drie jaar gewoond, spreek de taal goed. Ben dol op de kleuren en geuren van de Provence, Bretagne en Baskenland, de Alpen in zomer èn winter, de stranden en boulevards, de lunches buiten op een pleintje met fontein,  de chansons, de impressionisten en natuurlijk Parijs.  

Frankrijk is bovendien relatief veilig, voor mij  niet onbelangrijk voor een vakantiegevoel.

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: