Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Blog

Kan ik na mijn scheiding in de woning blijven wonen?

Kan ik na mijn scheiding in de woning blijven wonen?

Een belangrijk gevolg van een scheiding is dat echtelieden/partners met elkaar moeten bespreken wat er (op termijn) dient te gebeuren met het huis waarin zij wonen. Wie blijft in het huis wonen en kan diegene de ander uitkopen als het een koopwoning betreft ? Indien er sprake is van een gemeenschap van goederen, moet de waarde van het huis (na aftrek van de hypotheek) worden gedeeld, degene die de woning overneemt zal de ander in beginsel de helft van die waarde moeten betalen. Dat kan anders zijn in het geval er huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt. Er komt het nodige kijken bij de zogeheten toedeling van een huis. Het is echter ook mogelijk om het huis nog een tijdje onverdeeld te laten maar dat heeft ook fiscale gevolgen. Het heeft altijd de voorkeur om in onderling overleg te onderzoeken welke de mogelijkheden zijn.

Wij bespreken de opties graag met u.

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: