Blog

Hoe lang moet ik partneralimentatie betalen?

Hoe lang moet ik partneralimentatie betalen?

Heel flauw, maar het antwoord op deze vraag hangt af van de omstandigheden.

Als het huwelijk minder dan 5 jaar heeft geduurd en er zijn geen kinderen geboren, dan is de duur van de partneralimentatie verplichting in beginsel gelijk aan de duur van het huwelijk.

Als er wel kinderen zijn geboren en/of het huwelijk heeft langer dan 5 jaar geduurd, dan is de wettelijke alimentatietermijn maximaal 12 jaar vanaf de datum van inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. 

Als uw ex-echtgenoot binnen deze termijn zelfstandig in de kosten van haar/zijn eigen levensonderhoud kan voorzien of zij/hij gaat samenwonen met een nieuwe partner ‘als ware zij gehuwd’, dan komt er eerder een einde aan de partneralimentatie verplichting.

In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel aanhangig waarin de duur van de partneralimentatie in bepaalde gevallen wordt verkort tot 5 jaar. Meer informatie hierover kunt u vinden op: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?cfg=wetsvoorsteldetails&qry=wetsvoorstel%3A34231

De hoogte en duur van partneralimentatie is maatwerk. Graag denken wij met u mee. Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: