Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Blog

Hoe lang moet ik partneralimentatie betalen?

Hoe lang moet ik partneralimentatie betalen?

Heel flauw, maar het antwoord op deze vraag hangt af van de omstandigheden.

Als het huwelijk minder dan 5 jaar heeft geduurd en er zijn geen kinderen geboren, dan is de duur van de partneralimentatie verplichting in beginsel gelijk aan de duur van het huwelijk.

Als er wel kinderen zijn geboren en/of het huwelijk heeft langer dan 5 jaar geduurd, dan is de wettelijke alimentatietermijn maximaal 12 jaar vanaf de datum van inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. 

Als uw ex-echtgenoot binnen deze termijn zelfstandig in de kosten van haar/zijn eigen levensonderhoud kan voorzien of zij/hij gaat samenwonen met een nieuwe partner ‘als ware zij gehuwd’, dan komt er eerder een einde aan de partneralimentatie verplichting.

In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel aanhangig waarin de duur van de partneralimentatie in bepaalde gevallen wordt verkort tot 5 jaar. Meer informatie hierover kunt u vinden op: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?cfg=wetsvoorsteldetails&qry=wetsvoorstel%3A34231

De hoogte en duur van partneralimentatie is maatwerk. Graag denken wij met u mee. Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: