Van Hilten Advocaten & Mediators sluit per 1 november 2020 de deuren

De partners van Van Hilten Advocaten & Mediators te Amsterdam en Den Haag hebben in goed overleg besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Emma Kostense zal haar huidige praktijk voortzetten bij het advocatenkantoor SmeetsGijbels te (1071 KP) Amsterdam aan de Jacob Obrechtstraat 70 (zie www.smeetsgijbels.com).

Willem de Vries zal zijn huidige praktijk continueren bij ScheerSanders Advocaten te (2585 ED) Den Haag aan het Nassauplein 36 (zie www.scheersanders.nl).

Margreet Ruijgrok, Monique Beijersbergen, Coen van den End, Sabrina De Jong en Zoë Vis zullen per 1 november 2020 een nieuw advocatenkantoor starten onder de naam Silk Advocaten en Mediators. Silk Advocaten en Mediators zal zijn gevestigd op het huidige adres aan de De Lairessestraat 129 te (1075 HJ) Amsterdam en aan de Zuid Hollandlaan 7 te (2596 AL) Den Haag (Spaces) (zie www.silkadvocaten.nl).

Edith van Ruitenbeek legt haar advocatenpraktijk neer en zal zich op andere professionele activiteiten richten.

Raya Oranje-Jorna start een advocatenkantoor te (2514 AB) Den Haag aan de Koninginnegracht 19, onder de naam Raya Jorna Advocaat en Mediator (zie www.rayajorna.nl).

Blog

Het wetsvoorstel verkorting duur partneralimentatie is weer terug op de agenda. Wat houdt het in?

Het wetsvoorstel verkorting duur partneralimentatie is weer terug op de agenda. Wat houdt het in?

Evenals bij het vorige wetsvoorstel is het uitgangspunt weer dat de duur van de partneralimentatie maximaal de helft van de huur van het huwelijk zal bedragen met een maximum van 5 jaar. Dit keer zijn er iets meer uitzonderingen opgenomen in het wetsvoorstel. 

  1. Er wordt nu een uitzondering gemaakt voor huwelijken langer dan 15 jaar, waarbij de alimentatiegerechtigde binnen 10 jaar voor haar/zijn huwelijk zit. In deze situatie is de maximale alimentatieduur 10 jaar. 
  2. Verder wordt er een uitzondering gemaakt voor huwelijken met kinderen onder de twaalf jaar. In deze situatie is de maximale alimentatieduur 12 jaar.
  3. Voor schrijnende gevallen kan een uitzondering worden gemaakt.

Of het wetsvoorstel het nu wel zal halen, is nog maar de vraag. De initiatiefnemers zijn namelijk van de PvdA en D66. Zij hebben samen geen meerderheid in de kamer.

Wij volgen de ontwikkelingen uiteraard nauwgezet en houden u op de hoogte. Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: