Blog

5 tips voor het voorkomen van een vechtscheiding

5 tips voor het voorkomen van een vechtscheiding

Een echtscheiding levert voor u en uw ex-partner (en eventuele kinderen) vaak veel stress op. Advocaat Cynthia de Nijs geeft u 5 tips om een onnodige vechtscheiding te voorkomen.

 1. Laat oud zeer los: probeer de scheiding niet als mogelijkheid te zien om jarenlange opgekropte woede eruit te gooien. Leg de schuld niet bij de ander, maar probeer oprecht naar elkaar te luisteren en je emoties te beheersen.
   
 2. Blijf met elkaar communiceren. Probeer de dialoog open te houden en je in te leven in de ander. Reageer niet direct uit boosheid, maar denk na voordat je reageert.
   
 3. Laat je goed informeren en begeleiden door een deskundige. Een (advocaat) mediator kan een goede begeleiding bieden op alle fronten. Voor informatie over de effecten van een scheiding op kinderen kan de website van Villa Pinedo (https://www.villapinedo.nl/) worden geraadpleegd of een online workshop van Villa Pinedo worden gevolgd.
   
 4. Wees bereid om gezamenlijk tot een minnelijke oplossing te komen en water bij de wijn te doen. Zoek naar de gezamenlijke belangen en oplossingen.
   
 5. Verzamel een ‘winning team’ om je heen. Mensen die je verder helpen, die niet met je meepraten maar je uitdagen en inzicht geven in je persoonlijke drijfveren.


Tot slot nog een belangrijk advies: betrek nooit of te nimmer de kinderen in de strijd!

Gepubliceerd op


Heeft u een vraag of opmerking? Laat uw bericht achter.

* verplicht

overige artikelen van deze auteur: